Windows 8

Sådär, nu har Windows 8 åkt ut och Windows 7 tillbaka igen.. efter att ha kört win 8 sedan November så är jag klar med den.. det sämsta OS jag använt på länge…  Windows ME var eventuellt värre..

Windows 8 är  typisk Microsoft åtgärd á la Windows Vista modellen där man var tvungen att släppa något bara för att hänga med i marknaden..  Förhoppningsvis så är Windows 9 bättre eller så kommer startmenyn tillbaka i SP1 och att man gör något åt prestanda problemen…

Exempel på ett par  saker som jag störde mig på:
1. Uppvaknande efter vilo läge, det var det segaste jag varit med om, hur mycket är det den ska läsa in från disk?? IO intensiv så det stänker metall delar från disken..  detta OS ska inte köras på mekaniska diskar punkt, synd att man tillåter ett OS att äta I/O på detta vis bara för att det finns tillgängligt i SSD och inte märks på samma vis, optimera Microsoft optimera..

2. Det sk. Metro interfacet som inte längre heter metro (vet ärligt talat inte vad det heter..) Tegelstens gränssnitt gjort för blinda,,  vad är bra med det?? plottrigt rörigt och omöjligt att få en överblick över..  ett desperat drag där man förlorar många kunder till Surfplatte marknaden..   Har man ca. 50 Olika program i datorn så är det omöjligt att hitta ett i denna nya ”Start-meny” som inte heter Metro, folk säger sök, ja jättebra om man minns vad man ska söka efter, jag har tyvärr inte alla program namnen i huvudet, att bläddra bland 50 program i denna meny är tidsödande, ännu värre om man inte har pekskärm..  Nej MS, inför en Surfplatte version av Win 8 och en dator version med en Start-meny.
Faktiskt så installerade jag en 3:e parts mjukvara för att få en Start-meny, men tyvärr så finns det program i windows som kräver att man startar i Windows 8 läge, dvs. man startar programmet i fråga, först växlar windows till Metro menyn, sen startar den programmet.  tråkigt, har aldrig haft så mycket musarm som jag har nu av allt hoppande..

Bättring Microsoft säger jag bara…

Lämna ett svar